Heb je behoefte aan steun en advies?

IMG 5131 iris welzijnsadvies

Welzijnsadviseurs

De welzijnsadviseur kan je helpen door samen met jou op zoek te gaan naar oplossingen, informatie of advies te geven óf een luisterend oor te bieden. 

Ken je of ben je iemand die zich eenzaam voelt? Heb je zelf hulp nodig of vind je het lastig een ander te helpen? Bij Vitis Welzijn denken we graag met je mee! Je kunt bij ons terecht voor steun en advies. Wist je dat bijna de helft van de Westlanders zich weleens eenzaam voelt? Van jong tot oud, van rijk tot arm... het kan iedereen verkomen. Gelukkig kunnen we er samen iets aan doen!

Vitis Welzijn zet zich als partner van de coalitie Eén tegen Eenzaamheid Westland in om eenzaamheid tegen te gaan.

Vul via onderstaande link het contactformulier in. Een medewerker van Vitis Welzijn neemt dan binnen drie werkdagen persoonlijk contact met je op. Wil je liever direct iemand spreken? Dan kun je bellen naar 0174 630 358.

eenzaamheid kent vele gezichten

Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. Bekijk hieronder de ervaringen van verschillende inwoners. 

Eenzamen

Carolien (68) , Pensionada

'Ik had een drukke baan, was regelmatig op reis en had goede contacten met mijn collega’s. Ik was echt heel gelukkig met mijn leven! Mijn pensioen was iets waar ik totaal niet mee bezig was. Toen ik na mijn afscheidsetentje thuiskwam in een leeg huis, was het enige dat ik kon denken: en nu?'

Ontwerp zonder titel (13)

MandY (26), Lhbtqia+

Mandy woont al haar hele leven in Westland. In haar puberteit ontdekte ze dat ze op vrouwen viel. Toch heeft het jaren geduurd voordat ze uit de kast durfde te komen. 'Ik had veel vrienden, maar had niet het gevoel dat ik over mijn gevoel kon praten. Ik was bang voor wat ze ervan zouden vinden.'

Harald

Harald (54), gescheiden

'Mijn ex was de prater van ons twee. Maakte altijd even een babbeltje met iedereen. Zij regelde ook altijd alles en zorgde bijvoorbeeld voor een kaartje of cadeautje op verjaardagen. Nu we bijna een jaar uit elkaar zijn, merk ik dat vriendschappen die we samen hadden verwateren.'

Bekijk verschillende initiatieven

Logo vitis 700x

Steun of advies bij eenzaamheid

Heb je zelf hulp nodig of vind je het lastig een ander te helpen? Vitis Welzijn denkt graag met je mee! Je kunt bij Vitis Welzijn terecht voor steun en advies.

Hulpzoeker westland logo

Hulpzoeker Westland

Hulpzoeker Westland helpt bij het vinden van de juiste hulp bij vragen over o.a. werk, leren, geld, zorg, welzijn, wonen, vervoer en ontspanning.

Logo westland ontmoet 700x

Westland Ontmoet

Op zoek naar een leuke activiteit? Westland Ontmoet is dé vindplaats voor ontmoetingsactiviteiten in Westland.

Logo westland voor elkaar 700x

Westland Voor elkaar

Hét online platform voor vrijwilligerswerk in Westland. Vind gemakkelijk iets wat bij je past. Van vrijwilligers(werk) tot doing good op jouw manier.

Logo vitis 700x

Cursussen en lotgenotencontact

Wil je aan de slag met je gevoel van eenzaamheid? Of wil je meer over het thema leren? Klik voor de mogelijkheden op onderstaande link.

Logo jongernwerk

Jongerenwerk Westland

Wist je dat je in íedere dorpskern een Jongerenwerker kunt vinden? Jongerenwerkers zijn vooral buiten te vinden en staan altijd voor je klaar. Als een luisterend oor, om je vragen te beantwoorden of om tips te geven.